Mysterieuze afdeling Google X komt met nieuwe onthulling

Google heeft uiteraard verschillende afdelingen. De mysterieuze afdeling Google X heeft aangekondigd om aankomende maand een ‘new discovery’ te presenteren. De afdeling van de softwaregigant heeft in het verleden ook al zaken als de Project Glass bril en zelfrijdende auto’s weten te ontwikkelen. Nu komt er dus iets nieuws.

Ten tijde van de South by Southwest conferentie in de Verenigde Staten heeft de projectleider van Google X, Astro Teller, aangegeven binnen de komende 30 dagen een nieuwe onthulling zal worden gedaan door de medewerkers van Google X. Natuurlijk geeft hij de details rond deze onthulling nog niet prijs, maar hij geeft wel aan dat het niet over een ruimtelift zal gaan. Deze geruchten doen de ronde en hij ontkracht deze stellig.

In het najaar van 2011 vermeldde de New York Times dat Google X bestond. Daarnaast gaf de krant aan dat deze afdeling onder andere bezig was met het ontwikkelen van een ruimtelift. Teller geeft nu aan dat dit niet het geval is maar wil niks kwijt over de aanstaande openbaring.

De geheime afdeling van Google heeft in het verleden gewerkt aan een augmentend reality bril. Deze ligt eind dit jaar in de winkels. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor auto’s die zelf kunnen rijden. Er word daarom druk gespeculeerd over de nieuwe uitvinding.

Bron: Nu.nl

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.